• Vrtić "Bukovica" ( 0 )

  U Kući Božanskoga milosrđa u Bukovici, općina Tomislavgrad, otvoren je novi dječji vrtić „Bukovica“, podružnica vrtića „Sveta Klara“ iz Bijelog Polja. S radom je započeo 3. travnja 2018. godine, a 5. travnja prostorije vrtića blagoslovio je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanski.

  Zahvaljujući potpori Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i drugim dobročiniteljima vrtić je opremljen za jednu skupinu djece.

  Usluge vrtića ove godine koristi 33 djece. O njima skrbe 2 sestre odgajateljice predškolskog odgoja uz pomoć i drugih sestara samostanske zajednice u Bukovici.

   

  Kontakt osoba:

  s. Ivana Markotić, voditeljica skupine
  Mob: 063/426 217

   Fotogalerija

   

   
   
 • Vrtić „Sveta Klara“ u Bijelome Polju ( 5 )

  Uz samostan sestara u Bijelome Polju, u listopadu 2011. godine započeo je s radom novi Dječji vrtić „Sveta Klara“. Na svetkovinu Krista Kralja, 20. studenoga 2011. godine, Vrtić je blagoslovljen. Uz svesrdnu pomoć brojnih dobrotvornih udruga  prostorno je uređen i opremljen za dvije skupine predškolske djece. Za početak je primljeno 15 djece u dobi od 2,5 do 6 godina. Ove školske godine 30 djece koristi usluge ovoga vrtića. O njima skrbe 2 sestre odgajateljice predškolskog odgoja uz podršku i pomoć i drugih sestara samostanske zajednice u Bijelom Polju.

  Kontakt osoba:

  s. Dominika Anić, ravnateljica
  Tel. 036/356 – 405
  Mob. 063/343 – 192

  Fotogalerija

   

   

 • Vrtić „Sveti Franjo“ – Kiseljak ( 22 )

  Početkom studenoga 2005. blagoslovljen je „Vrtić sv. Franje“, a u veljači 2006. započeo s odgojnim radom. Ovaj projekt sestre su ostvarile uz pomoć brojnih dobročinitelja, osobito članova udruge “St. Joseph & The Helpers charity” iz Irske. U početku su bile samo dvije skupine djece od treće do šeste godine. Budući da su se roditelji interesirali za smještaj djece od prve do treće godine života ukazala se potreba za formiranjem skupine jasličkog uzrasta. Tako je u rujnu 2007. godine bilo oko šezdesetero djece korisnika.

  Danas usluge Vrtića koristi 120 djece raspoređenih u pet odgojno-obrazovnih skupina o kojima brine 14 djelatnika među kojima 10 odgajateljica.

   

  Kontakt osoba:

  s. Jelenka Puljić, ravnateljica
  Tel./fax: 030/ 877 493
  Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  Fotogalerija