Duhovna obnova u dječjem vrtiću u Kiseljaku

U organizaciji dječjeg vrtića „Sv. Franjo“ u Kiseljaku organizirana je 25. i 26. veljače ove godine duhovna obnova za djelatnike i roditelje djece korisnika Vrtića. Obnovu je predvodio fra Ivo Pavić, OFM. Roditeljima i djelatnicima pridružilo se mnoštvo drugih vjernika tako da je tijekom dva dana obnove sudjelovalo ukupno oko 2000 osoba različite dobi.

Iako je obnova bila planirana samo za uži krug ljudi dvorište Vrtića bilo je pretijesno za sve one koje je informacija o seminaru potaknula da dođu i u molitvi iskuse ozdravljujuću snagu Božje blizine i ljubavi. Bog je dao lijepo vrijeme, a susjedi velikodušno otvorili svoja srca i dvorišta pa se program mogao mirno odvijati. Obnova je započela u utorak, 25. veljače u 17 sati predavanjem i Misnim slavljem. Potom je uslijedila molitva za duševno i tjelesno zdravlje. Veliki broj onih koji su željeli da fra Ivo moli osobno za njih polažući svoje ruke govori samo koliko su ljudska srca žedna Boga, koliko nam je potrebno pročišćenje i oslobađanje od životnih tegoba, od utjecaja zla i grijeha.

U srijedu, drugoga dana obnove, program je započeo blagoslovom djece u Vrtiću. Zanimljivo je bilo promatrati dječicu kako čekaju red da svećenik dođe do njih. Dok je fra Ivo molio i blagoslivljao ih njihova su lica odražavala otvorenost milosnom Božjem djelovanju. Bezazlenost onih kojima pripada Kraljevstvo nebesko.

Duhovna obnova završila je Euharistijom koju je svojim skladnim pjevanjem uzveličao zbor mladih iz župe Kiseljak. Mnogi su vjernici pristupili pojedinačnoj svetoj ispovijedi. Fra Ivo je u svojoj propovijedi osvijetlio pitanje ‘sadašnjeg trenutka’ i stvarnost Isusove prisutnosti u životu vjernika. Protumačio je što se događa u molitvi naglašavajući kako smo svi potrebni ozdravljenja u duši, tijelu i međusobnim odnosima. „Naše je da se predamo Isusu otvoreno i slobodno. Da oprostimo jedni drugima, a Isus će na nama i po nama činiti velika djela,“ zaključio je fra Ivo.

Hvala Bogu za ove milosne trenutke, za svako iskreno pokajanje i ozdravljujuću snagu sakramenata koji nas snaže na putu vjere i otvaraju nam vrata neba.

S. Marina Karačić

Nalazite se ovdje: Naslovna Apostolat Odgojno-obrazovni rad Vrtići Vrtić „Sveti Franjo“ – Kiseljak Duhovna obnova u dječjem vrtiću u Kiseljaku