Slavlje Majčina dana u dječjem vrtiću "Sv. Franjo"

U petak, 30. svibnja 2014., u dječjem vrtiću „Sv. Franjo“ u Kiseljaku proslavljen je Majčin dan. To je blagdan u čast majki i majčinstva istaknula je u pozdravnom govoru, na početku programa s. Jelenka Puljić, ravnateljica Vrtića. Pojasnila je zatim kako se u većini zemalja Majčin dan obilježava u drugu nedjelju svibnja. Iz praktičnih razloga u ovom su danu spojena dva događaja, Majčin dan i dodjelu diploma djeci predškolcima.

Djeca su još jednom pokazala koliko, uistinu, imaju i mogu dati ljepote i bogatstva. Uz puno rada i zalaganja sa svojim odgajateljicama to su i danas predočila svojim roditeljima i drugim članovima obitelji te prijateljima.

Nakon pozdravne riječi s. Jelenke uslijedio je scenski igrokaz Veliko slavlje, a potom dvije glazbene točke. Djeca su oduševila publiku. A naši predškolci, ushićeni i sretni, primili su svoje prve diplome. Svečani program završio je fotografiranjem, čestitanjem i druženjem.

Kruna ovoga svečanoga dana bila je večernja sv. misa u župnoj crkvi. Djeca su došla sa svojim roditeljima. Sv. misu predslavio je župnik fra Vinko Ćuro. Prije nego je blagoslovio djecu i sve nazočne zamolio je roditelje da mole za svoju djecu i da zahvaljuju na neizmjernom daru koji su u njima od Boga primili. Dječicu je također potaknuo da svoje roditelje poštuju i za njih mole zahvalni za njihovu neizmjernu ljubav i brižnost... Zahvalio je svima za dostojanstveno sudjelovanje u sv. misi zaključujući kako će se obitelji na takav način sačuvati sretne i zdrave.

Zahvalili su Bogu za sva dobra kojima ih je obdario tijekom ove odgojno-obrazovne, vrtićke godine i zamolili Ga da ih Njegova Providnost i u budućnosti štiti, čuva i vodi.

 

ŠSF

 

 

Nalazite se ovdje: Naslovna Apostolat Odgojno-obrazovni rad Vrtići Vrtić „Sveti Franjo“ – Kiseljak Slavlje Majčina dana u dječjem vrtiću "Sv. Franjo"