Mostar

Kapelica Školskih sestara franjevaka u Mostaru (Franjevačka 88) izgrađena je 1926., u godini u kojoj je  franjevačka obitelj obilježavala 700. obljetnicu smrti sv. Franje. Godine 1932. posvećena je Svetoj obitelji. Zajedno sa samostanom podržavljena je 1949. godine zbog čega su sestre nakon pedeset godina morale napustiti svoj dom. Po završetku domovinskog rata samostan i kapelica su obnovljeni i sestre su se vratile 1997. godine. Kapelicu je umjetnički osmislio gospodin Michele Bergamasco iz Padove a vitraji su djelo poznatog ukrajinskog umjetnika Saše Zvjagina. Već punih 15 godina ovo je mjesto duhovna oaza sestrama i svim vjernicima koji se žele odmoriti i okrijepiti u Isusovoj blizini.

Pročitaj više...

 

 

Međugorje

Nakon progonstva i izbjeglištva iz Bijeloga Polja (1992.), sestre su se u rujnu 1994. g. nastanile u novosagrađenom samostanu u Međugorju (Baraći bb).

Danas u međugorskom samostanu živi tridesetak sestara. Sestre starije životne dobi čvrsti su „stupovi“ ove zajednice. Svojim životnim iskustvom i trajnom molitvom svjedoče o Gospodinu kojemu su darovale svoj život.

Apostolsko djelovanje sestara je: rad u dječjem vrtiću te rad s djecom i mladima u ustanovi „Majčino selo“, vjeronaučna pouka u školi te pomoć samohranim majkama u kući „Majka Krispina“ kao i rad s bivšim ovisnicima u terapijskoj zajednici „Milosrdni Otac“. Uz redoviti apostolat pojedine sestre pomažu u pastoralu župe animirajući liturgiju u filijalnim crkvama.

Pročitaj više...

 Kiseljak

Uz kuću u kojoj su sestre živjele do 2007. godine, nalazi se mala crkvica sagrađena 1876. godine. Nakon što su svećenici izgradili novu župnu crkvu ova je korištena kao kapelica za krštenja i vjenčanja. Desetljećima (od 1972.) nije bila u uporabi. Uz potporu hrvatske vlade kapela je 2003. temeljito obnovljena. Godinu dana kasnije, uoči blagdana Gospe od Anđela (Porcijunkula) kojoj je kapelica i posvećena, blagoslovio ju je vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Pročitaj više...

 

 

 

Bijelo Polje

Početkom 80-ih godina prošloga stoljeća izgrađena je u sklopu samostana u Bijelome Polju kuća za duhovne vježbe sestara. U toj kući organizirani su i molitveno-odgojni susreti za mlade te drugi duhovni sadržaji. U tijeku je poslijeratna građevinska obnova duhovnog centra, a u novom samostanu sestre su nastavile s održavanjem navedenih sadržaja.

Pročitaj više...

Nalazite se ovdje: Naslovna Duhovnost Duhovnost ŠSF Duhovne oaze