Međugorje

Nakon progonstva i izbjeglištva iz Bijeloga Polja (1992.), sestre su se u rujnu 1994. g. nastanile u novosagrađenom samostanu u Međugorju (Baraći bb).

Danas u međugorskom samostanu živi tridesetak sestara. Sestre starije životne dobi čvrsti su „stupovi“ ove zajednice. Svojim životnim iskustvom i trajnom molitvom svjedoče o Gospodinu kojemu su darovale svoj život.

Apostolsko djelovanje sestara je: rad u dječjem vrtiću te rad s djecom i mladima u ustanovi „Majčino selo“, vjeronaučna pouka u školi te pomoć samohranim majkama u kući „Majka Krispina“ kao i rad s bivšim ovisnicima u terapijskoj zajednici „Milosrdni Otac“. Uz redoviti apostolat pojedine sestre pomažu u pastoralu župe animirajući liturgiju u filijalnim crkvama.

Ova je zajednica sestara na neki način povezana s cijelim svijetom jer se u samostanu pripremaju hostije za župu Međugorje u koju tijekom godine dolaze vjernici sa svih kontinenata.

Samostanska kapelica posvećena Ranama sv. Franje, kao i prirodni okoliš potiču na tišinu i molitvu. Više puta, tijekom godine, sestre naše Provincije kao i drugih zajednica prakticiraju „povući“ se po nekoliko dana u ovu oazu na duhovnu okrjepu i odmor.

Molitveni dnevni red zajednice:

6:30     Razmatranje

7:00     Sveta misa

12:00   Molitva Srednjeg časa i krunica

15:00   Krunica Božanskog milosrđa

18:00   Večernja molitva i krunica.

U duhovni program zajednice spadaju redovite mjesečne duhovne obnove za sestre i jedan turnus godišnjih duhovnih vježbi.

Za liturgijsko-duhovni život međugorske zajednice skrbi kapelan fra Mladen Herceg što je neprocjenjivi dar ovom samostanu i cijeloj Provinciji.

Duhovne obnove za djevojke

U samostanu se organiziraju i duhovne obnove za djevojke viših razreda osnovne škole. Obično se održavaju u vremenu Došašća i Korizme kao priprava za Božić i Uskrs. U uskrsnom vremenu redovito organiziramo i Dan otorenih vrata samostana.

Nalazite se ovdje: Naslovna Duhovnost Duhovnost ŠSF Duhovne oaze Međugorje