Godina posvećenog života

"Željela sam dati darovani život"

U tiskanom izdanju Glasa Koncila br. 22 (2136) od 31. svibnja 2015. u rubrici Susret u godini posvećenog života objavljen je tekst pod naslovom „Željela sam dati darovani život“. Potpisuje ga Vlado Čutura koji je razgovarao s našom s. Vinkom Bešlić. Tekst iz GK prenosimo u cijelosti:

Opširnije...

Redovnistvo u Godini posvećenog života: opći poziv na svetost - svetost redovništva LG 5

Godišnja skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH) održana je 11. travnja 2015. u samostanu sestara milosrdnica Provincije Majke Divne u Livnu.

Predavanje na temu "Redovništvo u Godini posvećenog života" održao je pomoćni banjolučki biskup Marko Semren. Isto donosimo u cijelosti.

Opširnije...

Nacionalni susret Bogu posvećenih osoba u Mariji Bistrici (2)

Nacionalni susret redovnika, redovnica, Bogu posvećenih laika i laika povezanih s redovničkim zajednicama preko svjetovnih redova i bratstava u povodu proslave Godine posvećenog života održan je u subotu 14. ožujka u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke. Organizatori susreta s geslom "Ja izabrah vas" (Iv 15,16) bili su Hrvatska biskupska konferencija i Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP).

Opširnije...

Iz učiteljstva pape Franje. Okružnica Istražujte!

"Uvijek u pokretu s onom krepošću koja je krepost putnika: radošću" (papa Franjo).

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Duhovnost Godina posvećenog života