Najave

Polaganje doživotnih zavjeta

Zahvalne Bogu za dar redovničkoga poziva s. Matija Pačar i s. Ivana Čuić položit će doživotne zavjete na blagdan sv. Klare Asiške, 11. kolovoza 2020. godine, u samostanu sv. Franje u Bijelome Polju.

Euharistijsko slavlje s početkom u 11 sati predvodi fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Slavlje zlatnog jubileja redovništva

Središnja proslava zlatnog jubileja redovničkog života bit će na blagdan sv. Klare Asiške, 11. kolovoza 2020. godine, u samostanu sv. Franje u Bijelome Polju s početkom u 11 sati. Euharistijsko slavlje predvodi fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije.

Zlatni jubilej redovništva slave: s. Zdenka Ćavar, s. Mila Pejić, s. Kata Bešker, s. Ana Beljo, s. Ruža Bešker, s. Dragica Banožić i s. Mira Soldo.

Duhovne vježbe za sestre

Od 26. srpnja do 1. kolovoza 2020. u duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelome Polju (Potoci 1) održat će se duhovne vježbe za sestre.

Tema duhovnih vježba: Imati Duha Gospodnjega i njegovo sveto djelovanje (PPr 10,8).

Voditelj: don Ivan Bodrožić.

Misno slavlje za pokojne sestre

U utorak, 23. lipnja 2020., na sestarskom  groblju „Gruban“ u Bijelom Polju slavit ćemo Svetu Misu zadušnicu za naše pokojne sestre: s. Hijacintu Čuljak, s. Dobroslavu Vučić, s. Ksaveriju Jurković i s. Lidvinu Grbavac.

Euharistijsko slavlje predvodit će mjesni biskup mons. Ratko Perić s početkom u 17 sati.

Naše pokojne sestre zahvalno čuvajmo u sjećanju i molitvama. 

Počivale u miru!

 

Duhovne vježbe za sestre

Od 14. do 20. lipnja 2020. u duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelome Polju (Potoci 1) održat će se duhovne vježbe za sestre.

Tema duhovnih vježba: Imati Duha Gospodnjega i njegovo sveto djelovanje (PPr 10,8).

Voditelj: o. Jozo Milanović, OSB.

Odgođeno održavanje liturgijskog seminara!

Radi novonastale situacije otkazuje se održavanje liturgijskog seminara u Bijelome Polju i Međugorju.

 

 

 

 

 

 

 

Marijo, ti bez prestanka sjajiš tijekom našeg putovanja kao znak spasenja i nade. Povjeravamo ti sebe, Zdravlje bolesnih, koja si kraj Križa bila blizu Isusove patnje, čuvajući čvrstom svoju vjeru. Ti, „Spasiteljice naroda Rima“ znaš što nam je potrebno i vjerujemo da ćeš osigurati sve što nam treba tako da se, kao i u Kani Galilejskoj, radost i slavlje mogu iznova vratiti nakon ovog trenutka kušnje. Pomozi nam, Majko Božje Ljubavi, da se suobličimo Očevoj volji i da činimo sve što nam Isus govori, On koji je preuzeo naše patnje na sebe, ponio naše boli, da bi nas po Križu doveo do radosti Uskrsnuća. Tražimo utočište pod tvojom zaštitom, o sveta Majko Božja. Ne preziri naše vapaje – nas koji smo stavljeni na kušnju – i izbavi nas od svake opasnosti. O slavna i blagoslovljena Djevice! Amen.

Molitva pape Franje Djevici Mariji, Zdravlju bolesnih, u opasnosti od korona virusa

Liturgijski seminar

U svrhu trajnoga odgoja bit će upriličen liturgijski seminar za sve sestre Provincije. Seminar je ujedno i duhovna obnova za mjesec ožujak. Tema seminara je „Otajstvo liturgijske godine u životu posvećenih osoba“, a voditelj don Ivica Žižić, profesor liturgike na KBF-u u Splitu.

Seminar će se održati u dva turnusa:

 od 20. do 22. ožujka 2020. u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju

  1. od 23. do 25. ožujka 2020. u samostanu „Rane sv. Franje“ u Međugorju

Seminar počinje naznačenog nadnevka u 16 sati.

Radi lakše organizacije sudjelovanje na seminaru potrebno je prijaviti provincijskoj tajnici s. Magdaleni Šarić (tel.: 036 333 170; mob.: 063 815 627).

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najave