Vijesti

Proslavljena svetkovina Svete Obitelji, naslovnika Provincije

U nedjelju, 27. prosinca 2020. godine, u provincijskom središtu u Franjevačkoj u Mostaru proslavljena je svetkovina Svete Obitelji.

Opširnije...

Božićna priredba u dječjem vrtiću „Sveta Obitelj“

Caritasov dječji vrtić “Sveta Obitelj” i ovog Božića organizirao je božićnu priredbu koja je razveselila mame, tate, bake, djedove i sve druge koji su pogledali dječje nastupe.

Opširnije...

Božićna poruka mons. Petra Palića: GLASONOŠE RADOSTI

Svake godine na Božićnoj danjoj misi odjekuju isti odlomci Božje Riječi: „Kako su ljupke po gorama noge glasonoše radosti koji navješćuje mir, oglašuje sreću, navješćuje spasenje…“ (Iz 53,7).

Opširnije...

Susret sestara s privremenim zavjetima

U samostanu sv. Franje u Bijelom Polju od 20. do 22. studenoga održan je susret sestara s privremenim zavjetima. Voditelj susreta bio je o. Viktor Grbeša, OCD, a govorio je o temi „Živjeti i rasti u krepostima“.

Opširnije...

U Gospodinu preminula s. Maksimilijana Palac

Dana 9. studenoga 2020. godine u samostanu Svete Obitelji u Mostaru u Gospodinu je preminula naša sestra Maksimilijana (Blagica) Palac u 75. godini života i 55. redovništva.

Opširnije...

U Gospodinu preminula s. Bonaventura Paradžik

Dana 5. studenoga 2020. godine u samostanu sv. Franje u Bijelome Polju u Gospodinu je preminula naša s. Bonaventura (Iva) Paradžik u 80. godini života i 62. redovništva.

Opširnije...

U Gospodinu preminula s. Veselka Šaravanja

Danas, 5. studenoga 2020. godine, u Gospodinu je preminula naša s. Veselka (Veronika) Šaravanja.

Opširnije...

Međuprovincijski susret odgojiteljica i provincijskih predstojnica

Redoviti godišnji susret odgojiteljica i provincijskih predstojnica Splitske, Bosansko-hrvatske i Mostarske provincije održan je 24. listopada 2020. u samostanu „Rane sv. Franje“ u Međugorju.

Opširnije...

Sestra Kata Ostojić obranila doktorski rad

U četvrtak, 22. listopada 2020. godine, na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, s. Kata Ostojić obranila je doktorski rad pod naslovom „Odgojno-obrazovna funkcija Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije“. U Povjerenstvu za obranu rada bili su: emeritus prof. dr. Sadeta Zečić, predsjednica, emeritus prof. dr. Sait Kačapor, mentor i dr. Jasmina Bečirović-Karabegović, član.

Opširnije...

S. Katarina Raič uspješno obranila završni rad

U četvrtak, 15. listopada 2020. godine, na Teološko-katehetskom institutu u Mostaru, obranom završnog rada, naša s. Katarina Raič uspješno je privela kraju svoje trogodišnje preddiplomsko visokoškolsko obrazovanje na ovoj sveučilišnoj znanstveno-nastavnoj ustanovi. Nakon završetka prvog ciklusa studija i obranom završnog rada, kako propisuje Statut TKIM-a, stekla je akademsku titulu i zvanje prvostupnika religijske pedagogije i katehetike.

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti