Vijesti

Održan seminar za zborovođe Zlatne harfe

U Franjevačkom samostanu Gospe od Zdravlja u Splitu, dana 22. veljače 2020. godine, održan je seminar za zborovođe dječjih župskih zborova Zlatna harfa. Na seminaru su se okupili zborovođe iz župa Šibenske i Mostarske biskupije te župa iz Sarajevske i Splitsko-makarske nadbiskupije. Predavači na seminaru bili su fra Domagoj Volarević, profesor liturgike sa KBF-a u Splitu i fra Stipica Grgat, glazbeni pedagog, crkveni skladatelj i dugogodišnji voditelj zborova Župe Gospe od Zdravlja u Splitu.

Opširnije...

Marija Šimić i Marija Rotim započele godinu novicijata

U samostanu sv. Franje u Bijelom Polju, 3. veljače 2020., za vrijeme molitve Večernje, upriličen je obred uvođenja u redovnički život dviju postulantica: Marije Šimić i Marije Rotim. Istoga dana kandidatica Jelena Naletilić započela je godinu postulature.

Opširnije...

U Mostaru proslavljen Dan Bogu posvećenih osoba

Sveti Ivan Pavao II., papa (1978.-2005.), proglasio je blagdan Svijećnice ili Gospodinova Prikazanja u Hramu Danom Bogu posvećenih osoba (1997.). U mostarskoj katedrali, posvećenoj Mariji Majci Crkve, ovaj se blagdan proslavlja na posebno svečan način već 23. godinu.

Opširnije...

Održan seminar za kandidatice

Tijekom seminara, koji je trajao od 24. do 26. siječnja 2020. godine, zajednica sestara u samostanu Rana sv. Franje u Međugorju otvorila je vrata kandidaticama naše Provincije, zajedno s odgajateljicom s. Slavicom Barbarić. O temi „Molitva“ govorila im je s. Leopoldina Kovačević.

Opširnije...

Molitveno-odgojni seminar za osnovnoškolke

Molitveno-odgojni seminar za djevojke 8. i 9. razreda održan je od 17. do 19. siječnja 2020. godine u Kući mira u Međugorju. Tema seminara bila je „Kamo da idemo?“, a vodile su ga sestre franjevke s. Matija Pačar i s. Arkanđela Jurčević. Na programu su bili: molitva, predavanje o Blaženoj Djevici Mariji, klanjanje, krunica, druženje, pjesma...

Opširnije...

Susret sestara s privremenim zavjetima

U samostanu sv. Franje u Bijelom Polju od 10. do 12. siječnja 2020. održan je seminar za sestre s privremenim zavjetima. Na seminaru je sudjelovalo svih sedamnaest sestara juniorki, odgajateljica s. Slavica Barbarić i s. Franka Bagarić koja je predvodila susret govoreći o temi „Molitva predanja i unutarnje buđenje“.

Opširnije...

Proslavljena svetkovina Svete Obitelji, naslovnika Provincije

U nedjelju, 29. prosinca 2019. godine, u provincijskom središtu u Franjevačkoj u Mostaru proslavljena je svetkovina Svete Obitelji, naslovnika naše Provincije. Kao i niz prethodnih godina Euharistijsko slavlje predvodio je mjesni biskup mons. dr. Ratko Perić u zajedništvu sa župnikom župe sv. Petra i Pavla fra Božom Milićem i tajnikom don Ilijom Petkovićem.

Opširnije...

Predsjednik i članovi KVRPP BiH posjetili klauzurne redovnice

Predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jozo Marinčić, u pratnji provincijske predstojnice s. Kate Karadža, provincijalne poglavarice s. M. Julijane Djaković, provincijske glavarice s. Marie-Ane Kustura, zamjenice provincijske predstojnice s. Petre Bagarić, kućne predstojnice s. Klare Puljić, o. Pere Mijića Barišića, SJ i tajnice Konferencije s. Jadranke Obućina, posjetio je u srijedu, 18. prosinca klauzurne zajednice: sestre karmelićanke u samostanu Bezgrješne Kraljice Karmela u Sarajevu i sestre klarise u samostanu sv. Klare u Brestovskom.

Opširnije...

Posjet predsjednika KVRPP BiH fra Joze Marinčića redovničkim zajednicama u Sarajevu

Predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica fra Jozo Marinčić posjetio je od 9. do 17. prosinca 2019. redovničke zajednice u Sarajevu u pratnji tajnice Konferencije s. Jadranke Obućina te posljednjeg dana i vikara Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Nikice Vujice.

Opširnije...

Susret i obnova za roditelje redovničkog pomlatka

U samostanu sv. Franje u Bijelom Polju održana je 15. prosinca 2019. godine duhovna obnova za roditelje redovničkog pomlatka sestara franjevki.

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti