Vijesti

Obred uvođenja u novicijat i postulaturu

Na Dan ustanovljenja Družbe ŠSFKK, 13. rujna, u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju tijekom Večernje službe časova upriličen je obred uvođenja u redovnički život te primanje u postulaturu.

Opširnije...

Mostar: Sestre juniorke obnovile privremene redovničke zavjete

Na Dan utemeljenja Družbe ŠSFKK, 13. rujna 2021., deset sestara juniorki Provincije Svete Obitelji u Hercegovini obnovile su privremene redovničke zavjete.

Opširnije...

Redovnički dan 2021. održan u Međugorju

U Međugorju je 4. rujna održan XXIII. redovnički dan na kojem se okupilo više od 250 redovnika i redovnica iz cijele Bosne i Hercegovine. Redovnički skup otvorio je predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH fra Jozo Marinčić.

Opširnije...

Seminar posta, molitve i šutnje

O upravo održanom seminaru posta, molitve i šutnje piše sudionica Sanja Budimir.

Opširnije...

Proslavljen Dan Provincije i dijamantni jubilej sestara

Na spomen utemeljenja Provincije Sv. Obitelji, 26. kolovoza 2021., u samostanu sv. Franje u Bijelom Polju upriličena je proslava dijamantnog jubileja naših sestara: s. Irene Bošnjak, s. Ane Luburić, s. Gaudencije Krišto i s. Nevenke Babić. Njihov život u ovoj redovničkoj obitelji započeo je upravo u Bijelom Polju stupanjem u novicijat 22. kolovoza 1961. godine. Tri njihove kolegice preselile su se u vječnost: s. Vendelina Vasilj (2011.), s. Bazilija Galić (2014.) i s. Berhmana Galić (2020.).

Opširnije...

U Gospodinu preminula s. Kata Čelan

Dana 15. kolovoza 2021. godine u samostanu Svete Obitelji u Mostaru u Gospodinu je preminula naša s. Kata Čelan.

Opširnije...

Polaganje doživotnih redovničkih zavjeta

Na liturgijski spomen sv. Klare Asiške, 11. kolovoza 2021., u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru naših je pet sestara položilo doživotne zavjete. S. Ivana Džeba, s. Marija Puljić, s. Katarina Raič, s. Jelena Hrkać i s. Monia Ljubić obećale su da će u redovničkoj obitelji Školskih sestara franjevki cijeli svoj život živjeti u siromaštvu, poslušnosti i čistoći. Proslavi doživotnih zavjeta prethodio je jednomjesečni program duhovne priprave.

Opširnije...

U Gospodinu preminula s. Jelenka Puljić

Dana 9. kolovoza 2021. godine u samostanu Svete Obitelji u Mostaru u Gospodinu je preminula naša s. Jelenka Puljić.

Opširnije...

Homilija biskupa mons. Petra Palića

Poštovana s. Zdenka, provincijska predstojnice,

Braćo svećenici,

Sestre redovnice, osobito sestre jubilarke, zlatne i srebrne,

Draga braćo i sestre!

Opširnije...

Proslavljen zlatni i srebreni jubilej redovništva

U predvečerje blagdana Gospe od Anđela, 1. kolovoza 2021., u Franjevačkoj 88 u Mostaru osam je sestara proslavilo obljetnice redovničkoga života. Zlatni jubilej – 50 godina redovničkoga života pod geslom „U tebe se, Gospodine, uzdam!“ (Ps 71, 1) proslavile su s. Zora Jažo, s. Anđelina Rotim, s. Domagoja Pervan, s. Mira Landeka i s. Jozefina Radić, a 25. obljetnicu redovništva proslavile su s Kata Ostojić, s. Ivanka Talić i s. Ana Marić. Njihova misao vodilja bila je „Gospodin je moja snaga, pjesma!“ (Ps 118, 14).

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti