Vijesti

„Bilo nam je super skupa, sad nas čeka školska klupa“ – završna priredba u DV „Sveta Obitelj“

U Dječjem vrtiću „Sveta Obitelj“ u Sarajevu u petak, 14. lipnja 2019. održana je svečana završna priredba kojom su se mališani i odgajateljice oprostili od predškolaca koji u rujnu ove godine kreću u prvi razred osnovne škole.

Opširnije...

Održan Drugi međuprovincijski susret za odgojiteljice u predškolskim ustanovama

Od 7. do 9. lipnja, u organizaciji sestara franjevaka Provincije Svete Obitelji u Hercegovini, održan je Drugi međuprovincijski susret za odgojiteljice koje rade u predškolskim ustanovama. Na susretu je sudjelovalo 20 sestara i laikinja odgojiteljica koje rade u odgojnim ustanovama Splitske (Jordanovac, Zadar i Kaštel Lukšić) i Mostarske provincije (Bijelo Polje, Kiseljak, Bukovica i Međugorje). 

Opširnije...

S. Matija Pačar obranila magistarski rad

Na Papinskom salezijanskom sveučilištu u Rimu u srijedu 5. svibnja 2019. godine s. Matija Pačar uspješno je obranila magistarski rad na temu „Praćenje mladih u razlučivanju poziva (Moguće smjernice Pastorala mladih Školskih sestara franjevaka Krista Kralja (ŠSFKK) - Provincije sv. Obitelji). Rad je izradila pod vodstvom mentora Rossana Sale, SDBs.

Opširnije...

Održana sjednica Povjerenstva za pastoral zvanja pri KVRPP BiH

Povjerenstvo za pastoral zvanja pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održalo je u subotu 1. lipnja 2019. svoju sjednicu u prostorijama Konferencije u Sarajevu (Kaptol 32) pod predsjedanjem voditeljice Povjerenstva s. Ane Marije Kesten, SMI. Kao članica Povjerenstva na sjednici je sudjelovala s. Slavica Barbarić.

Opširnije...

Proslava Majčinog dana i ispraćaj predškolaca u dječjem vrtiću u Kiseljaku

U dječjem vrtiću „Sveti Franjo“ u Kiseljaku održana je 31. svibnja 2019. priredba povodom ispraćaja 14. generacije predškolaca. 40 vrijednih mališana zajedno s odgojiteljicama priredili su bogat repertoar recitacija te glazbenih i plesnih točki posvećen majkama.

Opširnije...

Duhovna obnova za Framaše iz Bukovice

U nedjelju, 26. svibnja 2019., u samostanu Božanskog milosrđa u Bukovici održana je duhovna obnova za nas framaše iz Bukovice. Unatoč velikim, tmurnim oblacima i kiši, mi smo bili raspoloženi i nasmijani.

Opširnije...

Euharistijsko slavlje povodom 120. obljetnice dolaska prvih sestara u Hercegovinu

Nakon programa završne duhovne obnove za sve sestre Provincije Svete Obitelji, koji je održan u subotu 18. svibnja 2019. godine u samostanu sv. Franje u Bijelomu Polju, dan zahvalnog sjećanja na Božju dobrotu tijekom 150 godina od utemeljenja Družbe i 120 godina od dolaska prvih sestara u Hercegovinu završio je euharistijskim slavljem u samostanu Svete Obitelji u Mostaru.

Opširnije...

120 godina prisutnosti Školskih sestara franjevaka u Hercegovini

U samostanu sv. Franje u Bijelom Polju, u subotu 18. svibnja 2019. godine, održana je završna duhovna obnova za sve sestre Provincije Svete Obitelji. Ali ovo uobičajeno svibanjsko okupljanje ove se godine pretvorilo u veliko slavlje 150. obljetnice od utemeljenja Družbe i 120 godina od dolaska prvih sestara u Mostar.

Opširnije...

Novo vodstvo Vijeća franjevačkih zajednica u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini

U Franjevačkom samostanu Uznesenja BDM na Šćitu – Rama u utorak, 14. svibnja 2019., održana je redovita sjednica Vijeća franjevačkih zajednica u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Održana Skupština KVRPP BiH

Sedamnaesta skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH) održana je 10. svibnja 2019. u samostanu “Egipat” sestara Služavki Malog Isusa na Bjelavama u Sarajevu. Skupštinom je predsjedao predsjednik Konferencije dr. fra Miljenko Šteko. Na Skupštini su sudjelovali svi provincijalni poglavari i poglavarice zajednica sa sjedištem u BiH, 4 predstavnika redovničkih zajednica čiji članovi djeluju u Bosni i Hercegovini, s provincijalnim sjedištem izvan BiH, kao i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, delegat Biskupske konferencije BiH pomoćni biskup Marko Semren i potpredsjednik Hrvatske redovničke konferencije fra Slavko Slišković.

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti