Vijesti

Posebna godina Laudato si'

Papa Franjo najavio je nakon molitve Kraljice neba u nedjelju 24. svibnja u Vatikanu Posebnu godinu Laudato si' koja će se slaviti od 24. svibnja ove do 24. svibnja iduće godine.

Opširnije...

Novi broj Lista Družbe

Tijekom svibnja završen je najnoviji broj kongregacijskog glasila List Družbe.

Opširnije...

Novi broj provincijskog glasila

Zbog trenutne situacije izazvane pandemijom koronavirusa (COVID-19), nismo bile u mogućnosti ranije tiskati naše provincijsko glasilo.

Opširnije...

Brošura prigodom Dana molitve za duhovna zvanja – "Nedjelja Dobrog Pastira"

Povjerenstvo za pastoral zvanja koje djeluje pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica u BiH i ove je godine priredilo prigodnu brošuru za pripremu i slavlje 57. svjetskog dana molitve za duhovna zvanja. Brošura sadržava: Poruku pape Franje; Katehezu za mlade; Euharistijsko klanjanje; Homiliju; Molitvu vjernika; Molitvu za duhovna zvanja; Meditaciju; Svjedočanstvo poziva i Popis redovničkih zajednica u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Poruka pape Franje za 57. svjetski dan molitve za zvanja

Draga braćo i sestre! Dana 4. kolovoza prošle godine, na 160. obljetnicu smrti Arškog župnika, odlučio sam uputiti Pismo svećenicima koji svakodnevno posvećuju svoj život služenju Božjem narodu kao odgovor na Gospodinov poziv.

Opširnije...

Papin nagovor na Uskrsni ponedjeljak

Danas, na Uskrsni ponedjeljak, odzvanja radosni navještaj Kristova uskrsnuća. U tekstu iz Evanđelja (usp. Mt 28, 8-15) govori se o tome da žene, prestrašene, brzo napuštaju Isusov grob koji su našli praznim; no, na putu im se ukazuje sâm Isus govoreći: „Ne bojte se! Idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!“ (r. 10). Ovim riječima Uskrsli Gospodin povjerava ženama misionarski mandat u odnosu na apostole. One su dale divan primjer vjernosti, predanosti i ljubavi prema Kristu tijekom njegova javnog života kao i za vrijeme njegove muke; sada ih nagrađuje posebnom gestom pažnje i posebnog izabranja. Žene, uvijek na početku: Marija, na početku; žene, na početku.

Opširnije...

Poruka pape Franje - Urbi et orbi, Uskrs 2020.

Draga braćo i sestre, sretan Uskrs! Danas u cijelome svijetu ponovno odzvanja navještaj Crkve: "Isus Krist je uskrsnuo!" – "Doista je uskrsnuo!".

Opširnije...

Nagovor pape Franje uz Urbi et orbi na Trgu sv. Petra u Vatikanu, 27. ožujka 2020.

„Uvečer“ (Mk 4, 35). Tako započinje Evanđelje koje smo čuli. Već tjednima se čini da se spustila večer. Gusta se tama nadvila nad naše trgove, ulice i gradove; zagospodarila je našim životima ispunivši sve zaglušujućom tišinom, pustoši i prazninom, koja sve paralizira sve na svom putu: to se može osjetiti u zraku, to se može osjetiti u gestama, pogledi to govore. Uplašeni smo i izgubljeni. Poput učenikâ iz Evanđelja iznenada nas je zahvatila neočekivana i žestoka oluja. Shvatili smo da se nalazimo na istoj lađi, svi krhki i dezorijentirani, ali istodobno važni i potrebni, svi pozvani veslati zajedno, svi potrebni utjehe drugoga. Na toj lađi… svi se nalazimo. Poput tih učenika, koji jednoglasno i u tjeskobi kažu: „ginemo“ (r. 38), tako smo i mi shvatili da ne možemo ići dalje svatko za sebe, već samo zajedno.

Opširnije...

Kleru i puku Crkve u Hercegovini

Braćo svećenici, redovnici, redovnice, bogoljubni vjernici! Obraćam vam se ovim pismom danas, na svetkovinu sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije i zaštitnika velikoga dijela naše mjesne Crkve: Mostarsko-duvanjske biskupije.

Opširnije...

Priopćenje Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života

Draga posvećena braćo i sestre, Gospodin nas poziva da ovogodišnju korizmu iskusimo na vrlo osobit način, na način koji nitko nije mogao zamisliti ili naslutiti, a koji zahtijeva od svih nas da svakodnevno donosimo radikalne promjene u svom načinu življenja.

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti