Vijesti

Molitveno-odgojni seminar za djevojke

Kući mira u Međugorju održan je od 15. do 17. veljače 2019. molitveno–odgojni seminar za djevojke 8. i 9. razreda osnovne škole. Sudjelovalo je trideset devet djevojaka iz različitih područja Hercegovine – od Mostara, Kočerina, Čerina, Posušja, Posuškog Graca pa sve do Šuice. Tema seminara je bila „Poziv na svetost“, a voditeljice su bile s. Slavica Barbarić, s. Zdenka Petrović, s. Monia Ljubić i s. Marija Boban.

Opširnije...

Duhovna obnova za roditelje i djelatnike vrtića „Sv. Franjo“ u Kiseljaku

Duhovna obnova za roditelje djece, korisnika vrtića, i djelatnike, ali i za druge vjernike Kiseljaka upriličena je 13. veljače 2019. u prostorijama vrtića. Predvoditelj obnove bio je fra Josip Ikić, misionar milosrđa, prefekt i odgojitelj sjemeništaraca u Visokom te profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji.

Opširnije...

Poruka pape Franje za 27. Svjetski dan bolesnika

Draga braćo i sestre, »Besplatno primiste, besplatno dajte!« (Mt 10, 8), riječi su koje je Isus izgovorio kad je slao svoje apostole naviještati Evanđelje, kako bi se njegovo Kraljevstvo širilo djelima besplatne ljubavi.

Opširnije...

Proslavljen Dan Bogu posvećenih osoba u Mostaru

Na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, 2. veljače 2019., stotinjak redovnika i redovnica s redovničkim pomlatkom koji djeluju na području hercegovačkih biskupija okupili su se u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru na duhovni program kojim su proslavili Dan posvećenog života.

Opširnije...

Ulazak u postulaturu

U subotu, 2. veljače 2019. godine, na blagdan Prikazanja Gospodinova u hramu, za vrijeme molitve Srednjeg časa u samostanskoj kapeli sv. Franje u Bijelom Polju, upriličen je obred primanja u postulaturu. Na dan kad se u Crkvi slavi Dan posvećenoga života, dvije su Marije, Šimić i Rotim, „prikazale u Hramu“ svoju želju slijediti Isusa Krista po primjeru sv. Franje i nakanu upoznati i prihvatiti način života ove redovničke zajednice.

Opširnije...

U Gospodinu preminula s. Milena Galić

Dana 31. siječnja 2019. godine u Gospodinu je preminula naša s. Milena Galić u 79. godini života i 61. godini redovništva.

Opširnije...

Međuprovincijski seminar za kandidatice

U našem samostanu u Bijelom Polju, od 17. do 19. siječnja 2019. godine održan je međuprovincijski seminar za kandidatice. Na seminaru, koji je vodila naša s. Leopoldina Kovačević, sudjelovale smo nas tri kandidatice iz Splitske i Hercegovačke provincije: Katarina Znaor, Marija Šimić i Marija Rotim. Tema susreta bila je O molitvi.

Opširnije...

Mostar: Susret sestara s privremenim zavjetima

U samostanu Svete Obitelji u Mostaru od 11. do 13. siječnja 2019. godine održan je susret za sestre s privremenim zavjetima. Voditeljica susreta bila je odgojiteljica s. Slavica Barbarić.

Opširnije...

UHAKUD u BiH: duhovna obnova za Novu godinu

Članovi UHAKUD-a u BiH od 30. prosinca 2018. do 2. siječnja 2019. organizirali su u Međugorju duhovnu obnovu za mlade i doček Nove 2018. godine.

Opširnije...

Proslavljena svetkovina Svete Obitelji, naslovnika Provincije

U nedjelju 30. prosinca 2018. godine u provincijskom središtu u Franjevačkoj u Mostaru proslavljena je svetkovina Svete Obitelji Isusa, Marije i Josipa, naslovnika i zaštitnika naše Provincije. Euharistijsko slavlje predvodio je mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski i upravitelj trebinjsko-mrkanski, u zajedništvu sa župnikom župe sv. Petra i Pavla fra Božom Milićem i tajnikom don Perom Miličevićem.

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti