Vijesti

Slavlje polaganja prvih zavjeta u Bijelom Polju

Na blagdan Rana sv. Franje, 17. rujna 2019. godine, u samostanu sv. Franje u Bijelome Polju, nakon što su završile godinu novicijata, obukle su redovničko odijelo i položile prve privremene redovničke zavjete naše novakinje:

Opširnije...

Sestre juniorke obnovile privremene zavjete

Na blagdan Uzvišenja sv. Križa, 14. rujna 2019. godine u samostanu Svete Obitelji u Mostaru petnaest sestara s privremenim zavjetima obnovile su svoje redovničke zavjete poslušnosti, siromaštva i čistoće na godinu dana.

Opširnije...

Simpozij prigodom 150. obljetnice osnutka Družbe ŠSFKK i zatvaranje Godine jubileja

U Zagrebu, u petak 6. rujna 2019. na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti na Jordanovcu, upriličen je simpozij prigodom 150. obljetnice osnutka Družbe školskih sestara franjevaka Krista Kralja. Šira povijesna istraživanja, osobito manje proučavanih izvora, razdoblja i područja Družbe bila su okosnica ovog prvog simpozija na razini Družbe.

Opširnije...

Poruka pape Franje za V. svjetski dan molitve za skrb o stvorenome svijetu

»I vidje Bog da je to dobro« (Post 1,25). Božji pogled, na početku Biblije, ljupko počiva na njegovu stvaranju. Od zemlje pogodne za život do voda što život daju, od stabala koja donose plod do životinja koje dijele naš zajednički dom, sve je milo u očima Boga, koji nudi stvoreni svijet muškarcima i ženama kao dragocjeni dar koji treba čuvati.

Opširnije...

Susret provincijske predstojnice s vjeroučiteljicama, voditeljicama crkvenih zborova i nastavnicama u školi

Prvi ovogodišnji susret provincijske predstojnice s. Zdenke Kozina sa skupinama sestara po apostolatu – susret s vjeroučiteljicama, voditeljicama crkvenih zborova i sestrama koje rade u školi održan je 31. kolovoza 2019. godine u samostanu Svete Obitelji u Mostaru. Na susretu se okupilo sedamnaest sestara.

Opširnije...

Polaganje doživotnih zavjeta i proslava jubileja

Na liturgijski spomendan sv. Monike, u utorak 27. kolovoza 2019., vojni biskup u BiH mons. Tomo Vukšić predvodio je u samostanskoj kapeli sv. Franje u Bijelom Polju svečano misno slavlje tijekom kojeg je s. Vesna Glavota položila doživotne zavjete a jedanaest sestara proslavilo dijamantni i zlatni jubilej redovničkoga života.

Opširnije...

Novo vodstvo KVRPP BiH

U subotu 24. kolovoza 2019. u franjevačkom samostanu Presvetog Trojstva na Petrićevcu u Banjoj Luci održana je u popodnevnim satima Izvanredna izborna (XVIII.) skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH).

Opširnije...

Redovnički dan BiH

Dvadeset drugi “Redovnički dan” s temom “Redovnici i redovnice u misijskom poslanju” održan je u subotu 24. kolovoza 2019. u franjevačkom samostanu Presvetog Trojstva na Petrićevcu u Banjoj Luci u organizaciji Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH). Na susretu je sudjelovalo oko 200 redovnika i redovnica.

Opširnije...

Gospodin dade mi sestre II

Drugi dio IX. susreta odgojiteljica i Prvog susreta sestara s privremenim zavjetima nastavile smo produbljivanjem biblijskih tema o zajedništvu.

Opširnije...

Gospodin mi dade sestre

Geslo je to IX. susreta odgajateljica i Prvog susreta sestara s privremenim zavjetima naše Družbe koji je započeo u subotu, 17. kolovoza u samostanu sestara Austrijske provincije u mjestu Št. Peter (St. Jakob im Rosental).

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti