Vijesti

Polaganje doživotnih zavjeta i proslava zlatnog jubileja redovništva

Na liturgijski spomendan sv. Klare Asiške, u utorak 11. kolovoza 2020., u samostanskoj kapeli sv. Franje u Bijelom Polju proslavljen je zlatni jubilej redovničkoga života s. Zdenke Ćavar, s. Mile Pejić, s. Kate Bešker, s. Ane Beljo, s. Ruže Bešker, s. Dragice Banožić i s. Mire Soldo, a doživotne zavjete položile su s. Matija Pačar i s. Ivana Klara Čuić.

Opširnije...

Mons. Petar Palić - biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini izvještava da je Sveti Otac Franjo prihvatio odreknuće od pastoralnog vodstva Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije, preuzvišenog mons. Ratka Perića, koje je svojevremeno podnio radi navršene dobne granice, te imenovao preuzvišenog mons. PETRA PALIĆA, dosadašnjeg hvarskog biskupa iz Republike Hrvatske, novim mostarsko-duvanjskim biskupom i trebinjsko-mrkanskim apostolskim upraviteljem.

Opširnije...

S. Samuela Bešker obranila magistarski rad

Na Odsjeku za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Sarajevu u srijedu 8. srpnja 2020. godine s. Samuela Bešker uspješno je obranila magistarski rad na temu „Specifičnosti roditeljstva sa djecom s teškoćama u razvoju i psihičkim bolestima“ koji je izradila pod vodstvom mentorice prof. dr. Snježane Šušnjara.

Opširnije...

Slavljena misa za pokojne sestre

U skladu sa zabranom okupljanja u okolnostima pandemije koronavirusa, sprovodni obredi i ukop naših sestara: s. M. Hijacinte Čuljak, s. M. Dobroslave Vučić, s. M. Ksaverije Jurković i s. M. Lidvine Grbavac bili su u najužem krugu redovničke zajednice. Sve su svoje počivalište našle u sestarskom groblju „Gruban“ u Bijelome Polju, a obred ukopa predvodio je bjelopoljski župnik don Josip Galić.

Opširnije...

U Gospodinu preminula s. Berhmana Galić

Dana 6. lipnja 2020. godine u samostanu Svete Obitelji u Mostaru, Franjevačka 88, u Gospodinu je preminula naša s. Berhmana (Marinka) Galić.

Opširnije...

Post, molitva i šutnja u izvanrednim okolnostima pandemije

Bilo je posve jasno da se seminar posta, molitve i šutnje, kako se običava održavati u duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelome Polju, u ovim izvanrednim okolnostima pandemije koronavirusa neće moći održati. Održavanje seminara bilo je planirano uoči blagdana Duhova.

Opširnije...

U Gospodinu preminula s. Benjamina Kožul

Dana 29. svibnja 2020. godine u samostanu Svete Obitelji u Mostaru, Franjevačka 88, u Gospodinu je preminula naša s. Benjamina (Anđa) Kožul u 81. godini života i 61. godini redovništva.

Opširnije...

Posebna godina Laudato si'

Papa Franjo najavio je nakon molitve Kraljice neba u nedjelju 24. svibnja u Vatikanu Posebnu godinu Laudato si' koja će se slaviti od 24. svibnja ove do 24. svibnja iduće godine.

Opširnije...

Novi broj Lista Družbe

Tijekom svibnja završen je najnoviji broj kongregacijskog glasila List Družbe.

Opširnije...

Novi broj provincijskog glasila

Zbog trenutne situacije izazvane pandemijom koronavirusa (COVID-19), nismo bile u mogućnosti ranije tiskati naše provincijsko glasilo.

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti