Vijesti

Održana duhovna obnova za djelatnike u predškolskim ustanovama u Međugorju

U organizaciji Povjerenstva za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH (KVRPP BiH) održana je duhovna obnova za odgajatelje i djelatnike u katoličkim predškolskim ustanovama 9. studenoga u Međugorju, u Ustanovi za predškolski odgoj i socijalnu skrb „Majčino selo“. Predavanje o temi „Što Marija Bogorodica za nas znači“ izložio je fra Stanko Mabić, OFM, odgojitelj novaka Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM.

Opširnije...

Održan seminar „Mogućnosti i izazovi komunikacije u digitalnom okruženju“

Školske sestre franjevke Krista Kralja upriličile su seminar „Mogućnosti i izazovi komunikacije u digitalnom okruženju“ koji je održan od 8. do 10. studenog u samostanu sestara Splitske provincije na zagrebačkom Jordanovcu. Sudjelovalo je tridesetak sestara iz četiri provincije: Mariborske, Splitske, Bosansko-hrvatske i Mostarske. Voditelji seminara bili su profesori s Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Opširnije...

Misno slavlje za pokojne sestre u Bijelome Polju

O Spomendanu svih pokojnih članova Franjevačkih redova, 3. studenoga 2019., molitvom smo se spomenule svih pokojnih sestara Provincije. Euharistijsko slavlje u samostanu sv. Franje u Bijelome Polju predvodio je mjesni biskup mons. dr. Ratko Perić u zajedništvu s kancelarom don Antom Luburićem. Osim sestara na sv. misi sudjelovalo je više od stotinu župljana i rodbine pokojnih sestara.

Opširnije...

Nova provincijska uprava Mariborske provincije

Na Redovitom provincijskom kapitulu, održanom od 24. do 31. listopada 2019. godine u Repnju, izabrana je nova provincijska uprava Mariborske provincije Bezgrešnog začeća:

Opširnije...

Provincijsko hodočašće na Široki Brijeg

U subotnje jutro, 26. listopada 2019. godine, okupilo se oko stotinu i deset sestara franjevaka s pomlatkom na provincijskom hodočašću na Širokom Brijegu i kao i svake godine započele mjesečne duhovne obnove u 2019./2020. godini.

Opširnije...

Susret sa sestrama koje djeluju u zdravstvu, socijalnoj službi i ustanovama za predškolski odgoj

U subotu 19. listopada 2019. u Kući Božanskoga milosrđa u Bukovici održan je redoviti godišnji susret provincijske predstojnice s. Zdenke Kozina sa sestrama koje djeluju u zdravstvu, socijalnoj službi i ustanovama za predškolski odgoj. Tema susreta bila je „Milosrđe i empatija – kršćanski odnos prema potrebitima“, a sudjelovalo je dvadeset i pet sestara.

Opširnije...

U Gospodinu preminula s. Cecilija Galić

Dana 16. listopada 2019. godine u Gospodinu je preminula naša s. Cecilija Galić u 80. godini života i 63. godini redovništva.

Opširnije...

Nova provincijska uprava Argentinsko-urugvajske provincije

Na Redovitom provincijskom kapitulu, održanom od 10. do 14. listopada 2019. godine u San Lorenzu, izabrana je nova provincijska uprava Argentinsko-urugvajske provincije sv. Josipa:

Opširnije...

Održan seminar za medicinske sestre redovnice

U kući Betanija na Velom Lošinju od 11. do 13. listopada 2019. godine održan je seminar za medicinske sestre redovnice na temu: Svjedočiti milosrdnog Spasitelja u svakodnevnici.

Opširnije...

Studijski dan za redovnice koje djeluju u Bosni i Hercegovini

Tema susreta bila je „Hod prema nutarnjoj zrelosti s posebnim naglaskom na afektivno sazrijevanje u redovničkom životu“ a sudjelovalo su 52 redovnice.

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti