Vijesti

Međuprovincijski susret odgojiteljica i provincijskih predstojnica

Redoviti godišnji susret odgojiteljica i provincijskih predstojnica Splitske, Bosansko-hrvatske i Mostarske provincije održan je 24. listopada 2020. u samostanu „Rane sv. Franje“ u Međugorju.

Opširnije...

Sestra Kata Ostojić obranila doktorski rad

U četvrtak, 22. listopada 2020. godine, na Pedagoškom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, s. Kata Ostojić obranila je doktorski rad pod naslovom „Odgojno-obrazovna funkcija Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije“. U Povjerenstvu za obranu rada bili su: emeritus prof. dr. Sadeta Zečić, predsjednica, emeritus prof. dr. Sait Kačapor, mentor i dr. Jasmina Bečirović-Karabegović, član.

Opširnije...

S. Katarina Raič uspješno obranila završni rad

U četvrtak, 15. listopada 2020. godine, na Teološko-katehetskom institutu u Mostaru, obranom završnog rada, naša s. Katarina Raič uspješno je privela kraju svoje trogodišnje preddiplomsko visokoškolsko obrazovanje na ovoj sveučilišnoj znanstveno-nastavnoj ustanovi. Nakon završetka prvog ciklusa studija i obranom završnog rada, kako propisuje Statut TKIM-a, stekla je akademsku titulu i zvanje prvostupnika religijske pedagogije i katehetike.

Opširnije...

Predstavljan zbornik radova u čast kardinala Puljića i dodijeljene zahvalnice

U organizaciji Vrhbosanske nadbiskupije u srijedu, 7. listopada 2020. u prostorijama Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije predstavljen je zbornika radova pod naslovom „Vrhbosanska mjesna Crkva i njezin kardinal“ povodom proslave obljetnica kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa metropolita vrhbosanskog: 75 godina života, 50 godina svećeništva, 30 godina biskupstva i 25 godina kardinalske službe. Izdavači zbornika su Vrhbosanska nadbiskupija i Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu, a zbornik su uredili: Slađan Ćosić, Pavo Jurišić, Mladen Kalfić i Darko Tomašević.

Opširnije...

Proslavljen dijamantni jubilej sestara

Na blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice, 7. listopada 2020., u samostanu „Rane sv. Franje“ u Međugorju upriličena je proslava dijamantnog jubileja naših sestara: s. Ljudevite Boras, s. Ignacije Bebek i s. Vojislave Mikulić. Stupanjem u novicijat istoga nadnevka prije šezdeset godina njih šest započelo je redovnički život. Dvije njihove kolegice preselile su se u vječnost: s. Bonicija Primorac (2011.) i s. Smiljana Kožul (2018.).

Opširnije...

Održan Studijski dan za svećenike, redovnike i redovnice o ranjivosti i empatiji

Vijeće za bogoslovna i Vijeće za mala sjemeništa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine i Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije, u subotu 3. listopada 2020., u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ u Sarajevu organiziralo je Studijski dan na koji su pozvani svećenici, redovnici i redovnice koji žive i djeluju u biskupijskim zajednicama u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

S. Katarina Vučić uspješno obranila završni rad

U petak, 2. listopada 2020. godine, na Teološko-katehetskom institutu Mostar, obranom završnog rada, sedam studenata uspješno je privelo kraju svoje trogodišnje preddiplomsko visokoškolsko obrazovanje na ovoj sveučilišnoj znanstveno-nastavnoj ustanovi. Nakon završetka prvog ciklusa studija i obranom završnog rada, kako propisuje Statut TKIM-a, stekli su akademsku titulu i zvanje prvostupnika (baccalaureus) religijske pedagogije i katehetike.

Opširnije...

S. Ivana Klara Čuić i s. Marija Puljić uspješno obranile završni rad

U srijedu, 30. rujna 2020., na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti Sveučilišta u Mostaru s. Ivana Klara Čuić i s. Marija Puljić uspješno su obranile završni rad.

Opširnije...

Slavlje Izvanrednog provincijskog kapitula

Izvanredni provincijski kapitul slavljen je 19. rujna 2020. godine u duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelome Polju. Slavlje je započelo sv. misom na čast Duhu Svetome koju je u samostanskoj kapeli slavio fra Danko Perutina, gvardijan bratstva u Franjevačkom samostanu u Mostaru.

Opširnije...

Održan međunarodni seminar crkvenih glazbenika

Na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu održan je međunarodni seminar za voditelje crkvenih zborova od 18. do 20. rujna 2020. godine. Seminaru je prisustvovalo 18 polaznika iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti