Međuprovincijski seminar za kandidatice

U našem samostanu u Bijelom Polju, od 17. do 19. siječnja 2019. godine održan je međuprovincijski seminar za kandidatice. Na seminaru, koji je vodila naša s. Leopoldina Kovačević, sudjelovale smo nas tri kandidatice iz Splitske i Hercegovačke provincije: Katarina Znaor, Marija Šimić i Marija Rotim. Tema susreta bila je O molitvi.

S. Leopoldina, na jednostavan a u isto vrijeme na vrlo poticajan način, uputila nas je kako bi trebao izgledati molitveni život jedne redovnice. Nitko tko na ovome svijetu živi, a osobito redovničke duše, ne mogu opstati i posvetiti se bez zajedničke i još više osobne molitve. Jer molitva je svjetlo duše, živa voda koja gasi našu žeđ. Naš život kroz svakodnevno djelovanje, kako u zajednici tako i izvan nje, pokazat će plodove naših uzdisaja prema vječnosti. Za molitveni život moramo probuditi veliku čežnju za Gospodinom i našim sjedinjenjem s njim, a za to nam je potrebna ustrajnost bez koje nema djelotvorne molitve, istaknula je između ostalog s. Leopoldina.

Uz predavanja imale smo i zajedničke radionice. Pisale smo osobne molitve uz pomoć molitve psalama, te pojedinačno razmatrale o biblijskim likovima i njihovim načinima molitve. Na kraju susreta razmatrale smo Riječ Božju uz evaonđeoski ulomak iz kojeg smo iščitavale važnost molitve.

Bogu hvala na milosti i novim spoznajama, koje nam je Gospodin darovao preko ovoga susreta i zajedništva koje smo okrunili posjetom „Majčinu selu“ i župnoj crkvi u Međugorju. Moleći pred Isusom i njegovom majkom Marijom, molile smo blagoslov i milost ustrajnosti na putu prema redovničkom životu i osobnom posvećenju.

Marija Rotim, kandidatica

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti Međuprovincijski seminar za kandidatice