Duhovna obnova za roditelje i djelatnike vrtića „Sv. Franjo“ u Kiseljaku

Duhovna obnova za roditelje djece, korisnika vrtića, i djelatnike, ali i za druge vjernike Kiseljaka upriličena je 13. veljače 2019. u prostorijama vrtića. Predvoditelj obnove bio je fra Josip Ikić, misionar milosrđa, prefekt i odgojitelj sjemeništaraca u Visokom te profesor na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji.

Organizirajući duhovnu obnovu željele smo upoznati vjernike s povlasticom potpunoga oprosta koji je papa Franjo preko Apostolske pokorničarnice udijelio Družbi tijekom Godine jubileja i koji se, pod uobičajenim uvjetima, može zadobiti u našim samostanskim kapelama pa tako i u našoj kućnoj kapelici Gospe od anđela.

Već od 17 sati vjernici su imali mogućnost za sakrament pomirenja i pojedinačne ispovijedi. Na raspolaganju su im bili fra Slavko Topić i fra Josip Ikić, a pridružili su im se fra Zoran Vuković, župnik župe Kiseljak i fra Ivica Matišić, kapelan.

Sveta misa započela je u 18 sati. U homiliji je fra Josip jasno i odlučno govorio o „drvu spoznaje dobra i zla“, poslušnosti Bogu i njegovim zapovijedima ili neposluhu u smislu „mi smo bogovi“ i možemo što hoćemo. Napose je stavio naglasak na abortus te kako se, nažalost, pomiče granica za abortiranje: ako može od tri mjeseca trudnoće zašto ne i u devetom mjesecu, kako to već neki nazovi znanstvenici predlažu u ime slobode i prava na izbor…

Misno slavlje svojim je pjevanjem uzveličao zbor mladih „Sveti Ilija“ iz Kiseljaka.

Nakon sv. Mise fra Josip je predvodio klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom, a na koncu je bio blagoslov s Presvetim te pojedinačni blagoslov polaganjem svećeničkih ruku.

Potom su vjernici u sabranosti odlazili u našu kućnu kapelicu moleći prigodne molitve za potpuni oprost.

Duhovna obnova završila je u 20.30 sati. Vjernici su zahvaljivali što su mogli biti dionici ove molitveno-duhovne večeri, a mi dajemo hvalu i slavu Bogu za sve sudionike, za fra Josipa, fra Slavka i „domaće“ fra Zorana i Ivicu.

Dobri Bog neka nas obdari svojim milostima da Mu uvijek budemo poslušni i vjerni radeći i živeći svoje katoličanstvo.

ssf-kiseljak

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti Duhovna obnova za roditelje i djelatnike vrtića „Sv. Franjo“ u Kiseljaku