Molitveno-odgojni seminar za djevojke

Kući mira u Međugorju održan je od 15. do 17. veljače 2019. molitveno–odgojni seminar za djevojke 8. i 9. razreda osnovne škole. Sudjelovalo je trideset devet djevojaka iz različitih područja Hercegovine – od Mostara, Kočerina, Čerina, Posušja, Posuškog Graca pa sve do Šuice. Tema seminara je bila „Poziv na svetost“, a voditeljice su bile s. Slavica Barbarić, s. Zdenka Petrović, s. Monia Ljubić i s. Marija Boban.

Nakon što smo se smjestile u Kuću mira, koja uvijek odiše gostoljubivošću i veseljem, susret smo započele odlaskom na večernju svetu misu u župnu crkvu sv. Jakova. Navečer je uslijedilo upoznavanje djevojaka „izvlačenjem“ svoga sveca s kratkim životopisom, poticajem i porukom za život, a nakon toga i kratkim osobnim predstavljanjem.

Idućeg dana kroz molitvu, meditacije, predavanja i rad u grupama osluškivale smo sve zajedno: Što je to svetost? Što znači biti svet? Mogu li ja to i je li to za mene ? Odgovor je: Da, svi smo pozvani na svetost i toga se ne trebamo bojati nego krenuti odvažno i hrabro u Gospodinu.

U popodnevnim satima penjući se na Podbrdo u svako zrnce krunice stavljale smo naše obitelji, prijatelje, svećenike, redovnike, redovnice, one koje ljubimo i one koje nam je teško ljubiti; sve naše potrebe, poteškoće i probleme predavale smo Isusu po Marijinim rukama. Nakon molitvenog programa i svete mise u župnoj crkvi, večernje druženje bilo je ispunjeno igrama, smijehom i veseljem, a dan smo završile klanjanjem Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu.

U nedjeljno jutro mogle smo vidjeti ozarena lica djevojaka, radost zbog sudjelovanja na seminaru, sklopljena nova prijateljstva i mnogo toga dobroga što su čule i mogle naučiti za daljnji hod kroz život i put svetosti.

 

s. Marija Boban

Fotografije: https://www.facebook.com

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti Molitveno-odgojni seminar za djevojke