Molitveno-odgojni seminar za djevojke

Posljednji molitveno-odgojni seminar za djevojke u ovoj školskoj godini održan je u Međugorju u Kući mira od 15. do 17. ožujka 2019. Na seminaru su sudjelovale djevojke iz Mostara, Ljubuškog, Posušja, Rakitna, Krehin Graca, Čerina, Čitluka, Bijelog Polja, Tomislavgrada i Međugorja. Tema seminara je bila „Poziv na svetost“, a voditeljice su bile s. Slavica Barbarić, s. Ivana Čuić i s. Katarina Raič.

Nakon okupljanja u Kući mira, seminar je započeo krunicom i sv. Misom u župnoj crkvi u Međugorju. Prvi susret započeo je međusobnim upoznavanjem i to preko Faithbooka. Djevojke su imale zadatak na svom Faithbook listu napisati nešto o sebi, a tijekom seminara jedna drugoj pisale su poticajne misli i poruke u Faithbook inbox.

Idućeg dana djevojke su zajedno otkrivale što to znači biti svet, tko je pozvan na svetost i kako se ona postiže. Meditacije, rad po grupama i predavanja služili su u pronalaženju odgovora na ova pitanja.

U popodnevnim satima sudionice su se uputile na Podbrdo gdje su razmatrajući Radosna otajstva krunice molile za svoje obitelji, prijatelje i za sebe kako bi uvijek bile otvorene i spremne tražiti Boga i drugima ga svjedočiti. Po povratku u Kuću mira gledale su film Raj stvarno postoji. Nakon večernjeg molitvenog programa u župnoj crkvi, obavile su pobožnost Križnoga puta sa sv. Faustinom. Dan je završio druženjem uz igru i pjesmu.

U nedjelju, na koncu predviđenoga programa, djevojke su govorile o svojim pozitivnim dojmovima sa seminara: sve su bile sretne zbog novih stvari koje su naučile i zbog novih prijateljstava koje su stekle.

s. Katarina Raič

Fotografije

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti Molitveno-odgojni seminar za djevojke