Korizmena duhovna obnova u Bijelomu Polju

U sestarskom samostanu sv. Franje u Bijelomu Polju održana je 30. ožujka 2019. godine duhovna obnova za 82 učenika šestog, sedmog, osmog, devetog razreda, kao i prvog razreda srednje škole iz Potoka i mostarskih osnovnih škola Petra Bakule, Cima i Ivana Gundulića.

Duhovnu obnovu organizirale su i vodile s. Slavica Barbarić, s. Ana Marić, s. Marijana Selak i s. Marija Boban, promišljajući o prispodobi o milosrdnom Samarijancu (Lk 10, 25-37) i Izgubljenom sinu (Lk 15, 11-32). Rad u skupinama popraćen je bogatom izmjenom iskustava i otkrivanja milosrdnog Samarijanca i izgubljenog sina u sebi i u drugima.

Nakon rada, tjelesne okrjepe i rekreativnih trenutaka koje su pripremile novakinje, postulantice i kandidatica, učenici su pristupili sakramentu sv. ispovijedi. Euharistijsko slavlje predvodio je don Josip Galić, župnik župe Presvetog Srca Isusova iz Potoka. U prigodnoj homiliji don Josip je u mladima probudio pitanja: Jesam li osoba koja se zaustavlja pred bolom, siromaštvom drugoga ili ih zaobilazim? Također im je osvijestio smisao žrtve i ljubavi za druge, istaknuvši kako se bez žrtve i svakodnevnog odricanja ne može izgraditi ništa veliko i lijepo. A ljubav i žrtva nikad nisu usmjerene isključivo na sebe, već im je cilj i sreća dobrobit drugoga.

šsf-bijelo polje

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti Korizmena duhovna obnova u Bijelomu Polju