Susret sestara s privremenim zavjetima

U župnoj kući župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Nevesinju održan je 7. travnja 2019. godine susret sestara s privremenim zavjetima. Razmišljanje na temu Prihvaćanje oprosta s nama je podijelio don Željko Majić, generalni vikar naših biskupija.

Na spomenutu temu promišljali smo o grijehu koji polazi od bezazlene misli, a koji može postati uteg. U borbiprotiv grijeha potrebno nam je svakodnevno ići putovima molitve, pokore i obraćenja. Potaknuo nas je na traženje duha koji živi u svakoj od nas, ali nas i ohrabrio u vjeri u Božje milosrđe koje neizmjerno oprašta svaku našu povredu Njegove ljubavi.

Nakon predavanja, svoje duhovno uho prepustile smo slušanju i blagovanju, Riječi Tijelom postale u Sv. Misi. Također smo imale i prigodu za sakrament svete ispovijedi.

Poslije duhovne, ali i one tjelesne okrjepe, susret smo nastavile s našom odgojiteljicom  s. Slavicom Barbarić. Podsjetila nas je na nužnost rasta na duhovnom putu osvješćujući nam važnost malih koraka i malih stvari, oslanjajući se na bogatstvo Božje Riječi i duh našega Zakonodavstva.

Susret smo završile pobožnošću Križnoga puta i molitvom Večernje, prebirući u srcima zahtjevnost odabranog puta i uspona po Kalvariji do vječnoga spasenja.

Radost zajedničkog susreta potaknula je u nama  zahvalnost Gospodinu za Njegovu očinsku ruku i vodstvo, kako u životu svake od nas tako i u povijesti naše Družbe.

s. Marija Budimir

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti Susret sestara s privremenim zavjetima