Adventska duhovna obnova za mostarske osnovnoškolce

U samostanu časnih sestara u Franjevačkoj 88 u Mostaru bile smo 4. prosinca na adventskoj duhovnoj obnovi koje su vodile naše vjeroučiteljice s. Vinka Bešlić i s. Ana Marić. Bilo nas je tridesetak od 6. do 9. razreda iz dvije osnovne škole: OŠ „Petar Bakula“ i OŠ „Cim“.

Susret smo započele lijepim adventskim pjesmama. Predstavili smo se tako što smo izrekli svoje ime te ga upisali u veliku zvijezdu koju su nam sestre prikačile na leđa. Zvijezda je tri kralja dovela do Isusa, a svatko od nas može postati zvijezda koja će nekoga dovesti do Isusa.

Skloni smo o drugima govoriti iza leđa, a to obično budu ružne riječi. Sad smo jedni drugima u zvijezdu upisivali dobre osobine koje svatko od nas posjeduje.

Nakon upoznavanja s. Vinka nas je uvela u rad po skupinama približavajući nam tekst proroka Izaije o pravednom Kralju. Svaka grupa na koncu je iznijela svoja razmišljanja i zaključili smo da je u Rajskom vrtu prije grijeha prvih ljudi bilo vrijeme pravde, ljubavi, mira, a vjerujemo da je opet moguće kad Isus bude Gospodar svakog ljudskog srca.

Nakon ovog dijela sestre su poslužile osvježenje, a mi smo se u druženju još snažnije povezivale jedna s drugom.

Pridružile su nam se potom dvije mlade sestre, s. Marija i s. Veronika, koje su zanimljivim igrama izazvale toliku radost i oduševljenje u nama.

Uslijedilo je vrijeme priprave za ispovijed u koju nas je uveo tekst: Da Isus sada dođe… Većina djevojaka se ispovjedila a onda smo svi sudjelovali na svetoj misi koju je slavio fra Ante Marić. U propovijedi nam je ispričao dvije poučne priče o glinenoj šalici koja prođe težak put kako bi bila lijepa i ehu koji uvijek vraća ono što se kaže.

Naučili smo da je teško biti na Isusovu putu ali je spasonosno. I ova duhovna obnova pomogla nam je da lakše idemo prema Isusu. Na kraju smo u dvorištu napravili zajedničku fotografiju ispred Gospina kipa i razišle se radosne uz želju da se što prije družimo sa sestrama.

Klara i Marija Tokić

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti Adventska duhovna obnova za mostarske osnovnoškolce