Vijesti

Seminar posta, molitve i šutnje

„Učitelju, gdje stanuješ? – Dođi i vidi“ (usp. Iv 1, 38-39) – bila je misao vodilja seminara posta, molitve i šutnje koji su od 15. do 18. srpnja 2021. godine u duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelom Polju organizirale Školske sestre franjevke.

Opširnije...

S. Ivana Klara Čuić obranila diplomski rad

Dana 15. srpnja 2021. na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti Sveučilišta u Mostaru s. Ivana Klara Čuić uspješno je obranila diplomski rad pod naslovom „Unaprjeđivanje roditeljskih odgojnih postupaka s osvrtom na pedagogiju don Bosca“ koji je izradila pod vodstvom mentorice dr. sc. Katarine Šimić.

Opširnije...

S. Monia Ljubić obranila završni rad

Dana 6. srpnja 2021. na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti Sveučilišta u Mostaru s. Monia Ljubić uspješno je obranila završni rad.

Opširnije...

Izabrana nova Provincijska uprava ŠSFKK Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina

Na Redovitom provincijskom kapitulu 5. srpnja 2021. u provincijskom sjedištu u Sarajevu (Bjelave 85) pod predsjedanjem s. M. Klare Šimunović, vrhovne predstojnice, izabrana je nova Provincijska uprava Školskih sestara franjevki Krista Kralja Bosansko-hrvatske provincije Prečistog Srca Marijina:

Opširnije...

HODÒS - mobilna aplikacija duhovnog sadržaja

Mobilna aplikacija Hodòs namijenjena je prvenstveno mladima, ali i svima koji žele rasti u duhovnom životu.

Opširnije...

Poruka pape Franje za 1. svjetski dan djedova i baka i starijih osoba [25. srpnja 2021.]

Drage bake i djedovi, drage starije osobe! “Ja sam s tobom u sve dane” (usp. Mt 28, 20). Obećanje je to koje je Gospodin dao svojim učenicima prije svoga uzašašća na Nebo i koje danas ponavlja tebi, dragi djede i draga bako.

Opširnije...

Održan seminar za odgajatelje djece u predškolskoj dobi

U organizaciji Povjerenstva za predškolski odgoj pri Konferenciji viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH održan je 19. lipnja 2021. godine online seminar (webinar) putem Zoom platforme za odgajatelje djece u predškolskoj dobi s temom Ja u ogledalu ili odgajatelj u ogledalu. Voditeljice seminara bile su gđa Ankica Baković, prof. psihologije, učitelj i psihoterapeut realitetne terapije i neurofeedback terapeut te s. Dominika Anić, ŠSF Hercegovačke provincije.

Opširnije...

Održan seminar posta, molitve i šutnje

Seminar posta, molitve i šutnje održan je od 3. do 6. lipnja u duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelom Polju. Tema seminara bila je „Samo je u Bogu mir dušo moja“ (Ps 62, 2), a voditeljica je bila s. Ljilja Pehar.

Opširnije...

Susret sestara s privremenim zavjetima

U Kući Božjega milosrđa u Bukovici održan je od 28. do 30. svibnja 2021. godine susret sestara s privremenim zavjetima. Sudjelovalo je sedamnaest sestara s odgojiteljicom s. Slavicom Barbarić. Razmišljanja o temi Emocionalna zrelost sa sudionicama je podijelio voditelj seminara o. Viktor Grbeša, OCD.

Opširnije...

Biskup mons. Petar Palić primio vrhovnu predstojnicu s. Klaru Šimunović

U ponedjeljak, 17. svibnja 2021. u Biskupskom ordinarijatu u Mostaru mjesni biskup mons. Petar Palić primio je s. Klaru Šimunović, vrhovnu predstojnicu Družbe Školskih sestara franjevki Krista Kralja u prigodi njezinog kanonskog pohoda Provinciji Svete Obitelji u Hercegovini. Susretu je nazočila i provincijska predstojnica s. Zdenka Kozina.

Opširnije...

Nalazite se ovdje: Naslovna Vijesti Najnovije vijesti